Taide luo toivoa

Taide löysi minut koronakevään aikana. Se on ollut minulle luonteva jatko pedagogiikan, luontoelämysten jatkumona. Taide on suuri tutkimusmatka sekä parasta terapiaa. Maalaan pääosin öljyväreillä.

Taide osana yritystäni:

  • Maalaan öljyväreillä ja kuvitan

  • Teen tilausteoksia

  • Järjestän taidepajoja

Vapaita teoksiani löytyy"Olen aina maalannut" ei kuvaa minua. Ostin ensimmäiset öljyvärini koronakeväänä 41-vuotiaana ja aloin maalaamaan yli 30 vuoden tauon jälkeen. Öljyvärit ovat ensirakkauteni lapsuudesta ja akryyli ja muu tuntuu huijaukselta.

Jokainen oppii ilmaisemaan itseään visuaalisesti kun vain löytää oman juttunsa: se voi olla abstrakti voimakkain värein tunteita ilmaiseva räjähdys tai hento ja pikkutarkka kaunis tuherrus. Taide ja leikki juovat samasta lähteestä. Siitä, jonka äärellä aika katoaa ja kaikki on mahdollista.

Minä maalaan lastalla ja sormin. En suunnittele teoksiani, vaan ne elävät omaa elämäänsä. Vaihtelevat tekniikat ja ilmaisu takaavat sen, että jokainen työ on aivan uudenlainen. Koivumaisemat toistuvat maalauksissa ja suosituin pinta maalata onkin koivuvaneri. Puun päälle maalatessa kova puinen tuntuma tuntuu omalta ja luonniselta. Öljyvärit miellyttävät niiden haastavuuden vuoksi: Ne kuivuvat hitaasti ja niillä ei voi tehdä pikataidetta. Maalaustapa on intuitiivinen eli edes teosta aloittaessa ei ole varmuutta syntyykö realistista harmonista maisemaa vai leikkisä väriloistoinen naivististinen teos.

Ammennan inspiraationi Suomen luonnosta. Lapin erämaassa eräoppaan työssä hän pysähtyi usein kauneuden äärelle. Suomen luonnon villieläimet puhuttelevat ja eräoppaana hän kohtasi niitä usein, muttei edes yrittänyt taltioida niitä kameralla.